Welcome to Comuna Oltenesti, judetul Vaslui   Apasa si asculta textul! Welcome to Comuna Oltenesti, judetul Vaslui

Venitul minim de incluziune

Venitul mininm de incluziune

Venitul Minim de Incluziune

Acord privind serviciile de asistență tehnică rambursabile pentru sprijinirea operaționalizării reformelor în materie de protecție socială în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (P178551)

Toți beneficiarii actuali de VMG și ASF trebuie să se înregistreze în sistem începând cu data de 1 noiembrie și până la 31 decembrie 2023. Aceasta este o măsură esențială pentru a nu pierde dreptul la VMI odată cu aplicarea legii de la 1 ianuarie 2024.

1.Afis VMI

2.Pliant VMI

3.Declaratie pe propria raspundere

4.Acord prelucrare date personale

5.Anexa-2-Anexa-nr.-4 Lista-Bunurilor

6.ANEXA-8-la-normele-metodologice-Angajament-de-plata

7.Legea-196-2016-valab.-30.06.2023

8.Norme-metodologice-HG-1154-2022-valab.-26.05.2023

9.Pliant Venitul-minim-de-incluziune

Aparatul primarului

aparatul primarului

Primarul are in subordinea sa un aparat propriu ce comunica cu locuitorii comunei....

Citeste mai mult

Hotarari CL

hotarari cl

Hotararile CL sunt supuse votarii si se refera la buna functionare a comunitatii...

Citeste mai mult

Documente contabile

documente contabile

Aici va sunt prezentate bugetul, bilantul, rectificarile si alte acte privind banii comunei

Citeste mai mult

Declaratii de avere

declaratie de avere si interese

Aici gasiti declaratiile de avere si interese ale membrilor CL si functionarilor publici...

Citeste mai mult

Contact

contact

Printr-un singur click luati legatura cu noi privind problemele pe care le aveti

Citeste mai mult

Comuna Olteneşti este aşezată între pâraiele Crasna şi Lohan, într-o regiune deluroasa, fiind înconjurată de păduri ce se întind spre Huşi şi prezintă un relief cu multe vai, pâraie, şi dealuri unde există condiţii pentru păşunat şi agricultură.

         Judeţul Vaslui este aşezat în partea de est a României întinzîndu-se pe cursul superior şi mijlociu al râului Bârlad,care străbate partea de sud-est a Podişului Central Moldovenesc, iar în sud separă Colinele Tutovei de DealurileFălciului.
         La sud-est de reşedinţa de judeţ, oraşul Vaslui, este amplasată una din cele 82 de comune, comuna Olteneşti. Aşezată de oparte şi de alta a rîului Lohan, are în componenţa sa un număr de şase sate, Olteneşti reşedinţa de comună, Târzii, Pîhna, Vineţeşti, Curteni şi Zgura.
         Amplasată la o distanţă aproximativ egală de oraşele Vaslui şi Huşi cu eşire la D.E.581 ce leagă localitatea Crasna de oraşul Huşi şi vama Albiţa, comuna Olteneşti se învecinează: la est comuna Hoceni, la sud comuna Albeşti, la vest comuna Munteni de Jos, la nord- vest comuna Tanacu, la nord comuna Tătărăni iar la nord- est comuna Creţeşti.
         Principalele forme de relief al comunei este relieful structural din această categorie face parte şi dealul Lohan. Alături de cueste, aici apar forme rezultate în urma proceselor geomorfologice actuale: alunecări, râpi, rigole, create de şiroire şi torenţi.
         Dintre formele de acumulare apare terasa şi şesul de pe răul Lohan şi Crasna iar pe cuestele văilor multor pîrae apar aşa numitele hărtoape. Comuna este străbătută de două răuri Crasna şi Lohan.

         Denumirea comunei provine de la un razes improprietărit de Ştefan cel Mare, pe nume Oltenescu. Cu excepţia satului Târzii – sat de clăcaşi – restul localităţilor au fost aşezări de răzesi, care, cu timpul, în mare parte au fost deposedaţi de pământ. Pe plan administrativ, satele comunei au cunoscut diferite modificări. În 1907 locuitorii satului Târzii au participat activ la marea răscoala ţărănească.

Formular

plf

 

Scroll to top
Apasa si asculta textul! Powered By GSpeech